Wie de eerste date betaalt? We delen!

Wie de eerste date betaalt? We delen!

De Nederlandse single is niet meer zo ouderwets als we vaak denken. Maar liefst 58 procent van de singles in Nederland betaalt de rekening van de eerste date samen. Going Dutch dringt nu ook verder het dating landschap in waarbij de rekening door twee gesplit wordt of ieder het eigen deel betaalt. Dit blijkt uit onderzoek van gratisdatingtips.nl onder 1201 mannen en vrouwen. In het onderzoek werden de bezoekers van de website gevraagd naar wie de rekening betaalt tijdens de eerste date.

Nog steeds veel betalende mannen

Oorspronkelijk is het altijd de man geweest die de rekening betaalde. Dit komt voort uit de historie van de man die voor de vrouw zorgt. Dat is nu niet het geval. Vrouwen hebben geleerd op eigen benen te staan. Op de vraag wie voor de eerste date moet betalen zegt 58 procent van de singles in 2017 dat de rekening gedeeld wordt. 38 procent van de singles heeft blijft traditioneel en vindt dat de man de rekening moet betalen. Slechts 4 procent van de singles vindt dat de vrouw de portemonnee moet trekken.

Lage kosten

Online daten is niet duur blijkt verder uit het onderzoek. Het grootste deel van de singles, bijna 90 procent, betaalt niet meer dan 50 euro voor de eerst date. Maar 10 procent van de singles is meer dan 50 euro kwijt tijdens de eerste.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *