Hoe ver ga jij op een eerste date?

Hoe ver ga jij op een eerste date?

De eerste date is voor veel singles een spannend moment. Wat vindt de ander van mij en wat vind ik van de ander? Soms is het zelfs zo erg dat de stress teveel wordt en de single stil en verlegen het gesprek ingaat. Hoewel de stress voor de eerste date minder kan worden door in je eigen huis kennis te maken zit er ook een risico aan. Iemand uitnodigen bij je thuis kan ervoor zorgen dat je de verkeerde verwachtingen creëert. Je moet dan goed bepalen hoe ver je wilt gaan op de eerste date. Heb jij een grens of denk je daar niet over na?

Zoenen op de eerste date?

Een eerste date die succesvol verloopt eindigt in veel gevallen tot een kus maar niet iedereen is er dan al klaar voor. Kan ik haar kussen of is het te vroeg? Het kan ongemakkelijk zijn om de ander te proberen te kussen terwijl deze er nog niet klaar voor is. Wat nu als de ander er niet aan toe is? Als man heb je het normaal gesproken volledig in de hand. De eerste stap om te kussen wordt  immers vaak genomen door de man. De vrouw geeft hints dat de man haar mag zoenen maar soms is het niet helemaal duidelijk. Soms zijn er dan ook dates waarbij het niet zo onduidelijk is en de lichaamstaal boekdelen spreekt.

Seks op de eerste date

De meeste singles vinden de eerste date te vroeg om de lakens te delen. Toch heeft 20 procent van de singles wel eens seks gehad op de eerste date. De eerste kennismaking is in de meeste gevallen niet een goed moment om de lakens te delen, tenzij je elkaar ontmoet hebt op een website voor vreemdgaan. Dit komt doordat de verwachtingen nog niet helemaal duidelijk zijn. Het kan zelfs een potentiële relatie vroegtijdig beëindigen omdat het allemaal veel te snel gaat. Of je het wel of niet moet doen op de eerste date is een persoonlijke keuze maar het is belangrijk om te onthouden dat het geen goed begin is van een relatie. Dit is ook de reden waarom 77 procent van de singles liever tot drie dates of meer wacht. Uiteindelijk draait het voor velen om meer dan alleen de verlangens waardoor een groot deel van de singles zichzelf kan inhouden voor langdurig succes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *